8 Mayıs 2020 Cuma

Sizden gelenler





  • Prof Dr Emrullah Güney - Dicle Üniversitesi 

04 04 2021

Üstün değerde bilim adamı Dr. Emin İlhan'a minnettarız. Ne mutlu ki, onun TÜRKİYE GÖLLERİ konulu kitabını daha DTCF öğrenciliğimin ilk günlerinde almış ve sınava girecekmiş gibi çalışıp öğrenmiştim. Bu kitap bana ne kazandırdı? Hem göllerimizin oluşumunu öğrendim, hem de Fransızcamı geliştirdim. Bu kitap halen elimdedir ve üstün değerde olduğundan özenle saklamaktayım. Rahmetli Üstad'a bin saygı, bin şükran...
Türkiye Gölleri Fransızca ve motamo Türkçedir. MTA yayını. ODTÜ yayını olan Türkiye Jeolojisi de özet bilgi veren özgün bir kitaptır. Ne yazık ki bu kitabı elde edemedim. Fakat arkadaşım Doç. Dr. Taner Kılıç'tan alıp yararlandım. 
  • Emre Altınel 

15 03 2021 

Tamay Hanım bloğunuz ile Emin İlhan Beyin ismini osmanlı arşivlerinde görünce karşılaştım. Şahane bir kaynak olmuş teşekkürler. Albümler kısmı da özenle hazırlanmış belli ki. Süreyya Bey'in mektubu da umutlarla dolu duruyor. Özellikle siyah beyaz fotoğrafların olduğu kısım. Bu fotoğraflar tarihe ışık tutuyor aynı zamanda. Benim şu anki ilgi alanım Çanakkale Ayvacık Küçükkuyu Beldesi ve Adatepe köyü. Varsa ve sizin ulaşımınızda olduğunda bu bölgeler ile ilgili fotoğrafları da albümünüzde paylaşmanızı temenni ediyorum. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


  • Avukat Nimetullah Düzgün 
05 05 2020 

“Merhaba Tamay hanım, bugün sayın merhum Dr Lahn tarafından Mardin Kalesinin jeolojik yapısıyla ilgili 1954 tarihinde tanzim edilen bir rapor okudum. Fevkalade özen ve hassasiyetle kaleme alındığı için raporu yazanı merak ettim. Ve işte burdayım. Kendisini tanıdığıma çok memnun oldum. 
Samimi saygılarımla.”
abc
Mardin Barosu mensubu sayın Nimetullah Düzgün’e ben de aynı içtenlikle teşekkür ederim. Ricam üzerine sonraki mesajında da raporu gönderdi, “çorbada tuz” olması dileğiyle. O yazıyı da buraya, Emin Bey'in raporuyla birlikte koymak isterim aslında. Türkçenin güzel kullanımına örnek olarak. 


 e





  • Prof. Dr. Harun Tunçel


28 06 2016

Merhaba,

Emin İlhan Bey hakkında bu güzel bloğu hazırladığınız için teşekkür ederim.
Elinize sağlık.

Kendisi hakkında size bazı bilgiler vermek istiyorum.

E. İlhan beyin, Türkiye ve yurtdışında yayınlanmış, 130 kadar çalışması vardır. Bunların 30 kadarı yurtdışında yayınlanmıştır. Belirleyebildiğim kadarıyla 75 makalesi, 47 raporu ve 5 kitabı vardır. Kitaplardan 3, raporlardan 1 ve makalelerden 8'i başka yazarlarla birlikte hazırlanmıştır. Son yayını 1976 yılında basılan Türkiye Jeolojisi Kitabıdır (ODTÜ Mühendislik Fakültesi Yayın No:51). Kitabın önsözü Akçay'da 1974 yılı Haziranında yazılmış ancak basımı 1976 yılında tamamlanabilmiştir.

Kendisi aynı zamanda Türk Coğrafya Kurumu'nun üyelerinden birisidir. Kurum ile ilişkisi 40lı yıllarda başlamıştır, ama epey sonra 6/12/1965 tarihinde kuruma üyelik için başvurmuştur. Kurumun çeşitli kongre ve sempozyumlarında, toplantılarında konuşmalar yapmıştır, bazı çalışmaları makale olarak kurumun yayını olan Türk Coğrafya Dergisi'nin çeşitli sayılarında ve diğer bazı kurum yayınlarında basılmıştır. Bu şekilde 7-8 çalışması vardır. Bendeki bilgilere göre 73 yılına kadar üyeliği devam etmiş görünüyor. Ancak sonrasını bilmiyorum.

Elimde ne yazık ki hayat hikayesi hakkında çok fazla bilgi yok. Türkiye'ye gelişi, göreve başlaması, çalışma dönemleri, görev yerleri ve zamanları, özel hayatı vb. gibi ayrıntılı bilgiler yok. Bunlar mevcut olsa hakkında ayrıntılı bir biyografi hazırlamak ve yayınlamak isterim, böylece yeni nesil bu çalışkan ve verimli bilim insanını yakından tanıma fırsatı bulmuş olur.

Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.
Selamlarımla.

Prof. Dr. Harun TUNÇEL
harun.tuncel@bilecik.edu.tr
Bilecik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi
Coğrafya Bölümü